Waarom sponsoren wij kinderen in Nepal?

In Nepal is het basisonderwijs verplicht. Dit is ook terug te zien in de cijfers: 97% van de kinderen in Nepal gaat naar de basisschool. Voor de kinderen die niet naar school gaan, zijn de omstandigheden uitdagend. Via het sponsorprogramma steunen we 220 kinderen die met hun ouders aan de rivieroever van Pokhara wonen. Op zoek naar een beter leven, zijn ze vanuit het platteland naar deze stad getrokken. Maar ook hier is de armoede groot, en is het betalen van het onderwijs een grote uitdaging. Extra steun is dus meer dan welkom!

Uw steun is nodig

Met uw steun krijgen de kinderen toegang tot onderwijs, maaltijden en medische zorg. In het overwegend hindoeïstische Nepal is het verboden om op school uit de Bijbel te lezen en te bidden, daarom werken we samen met lokale kerken. De kinderen krijgen daarnaast jaarlijks nieuwe kleding en met kerst ontvangen de kinderen een extra cadeau, bijvoorbeeld handdoeken, dekens of nieuwe schoenen.

Kindsponsoring in Nepal is anoniem

Contact met het kind is niet mogelijk, omdat u geen persoonlijke informatie en foto van het kind ontvangt. Wel ontvangt u vier keer per jaar een update waarin we delen wat er in het sponsorprogramma gebeurt. Zo blijft u toch betrokken bij het programma en ziet u wat de impact van uw steun is!

Sponsor een kind

Sponsor nu een kind in Nepal

Meer informatie over het onderwijsproject in Nepal