Geef voor noodhulp in Libanon en Syrië

Jarenlang heeft hij leidinggegeven aan onze partnerorganisatie CREDO. Ook speelde hij een belangrijke rol in SPONG, een landelijk platform van ontwikkelingsorganisaties. Hij was een man met visie. Zo probeerde hij met het netwerk Vision Afrique alle mensen die ooit Afrika hadden verlaten weer met elkaar te verbinden. Hij moedigde jongeren uit de diaspora aan om zorg te blijven dragen voor het land waar ze geboren waren. Ook diende hij zijn land als voorzitter van de Economisch Sociale Raad van Burkina Faso.

Met Moïse Napon was er sprake van een gelijkwaardige samenwerking. Constructief en kritisch trad hij ons tegemoet. Hij was een van de voortrekkers in ons partnernetwerk, altijd op zoek naar nieuwe manieren om de armen te bereiken. Op deze wijze konden we samenwerken aan duurzame verandering voor de meest kwetsbare mensen in Burkina Faso en in de Sahelregio.

Moïse Napon was een man van geloof. Waar hij ook ging, hij getuigde van de liefde en hoop die in hem leefden. In Christus is hij ontslapen.